Feestjurk versus onderbroek

27 juli 2006, de grote dag. Mijn dochter wordt 2 jaar. De slingers hangen cadeau’s zijn ingepakt en de taart staat klaar.

In de voorbereiding had ik uren achter de naaimachine gezeten om een speciale feestjurk voor haar te maken. Een verjaardag is speciaal, dus daar hoort een mooie jurk bij.Hij was prachtig, in gedachten zag ik het al helemaal voor me. De slingers hangen, wij zingen een verjaardagslied, waarna zij na ons aftellen 123… de kaarsje zou uitblazen in haar prachtige feestjurk. Helaas liep het toch iets anders ..

Ze had de jurk 2 tellen aan, om daarna enthousiast de verjaardagsvisite te begroeten in haar onderbroek!!!
De visite, die gewend was de jarige volgens protocol te begroeten met: “wat zie je er mooi uit”, stond nu met hun mond vol tanden. Het jaar daarop heb ik het nog geprobeerd met een feestjurk vol glitters en tulle van de H&M.
Dit jaar moet het lukken dacht ik nog. Wederom ging weer alles uit, helemaal happy stond ze te springen op haar nieuwe trampoline.. in haar onderbroek.
Dit keer wel de allermooiste onderbroek die je kunt vinden.!!!
Het volgende jaar heb ik niet eens de moeite gedaan om een mooie jurk uit te zoeken.
Mijn dochter viert haar verjaardag gewoon het liefst in haar ondergoed!!

Nu 9 jaar later tijdens een avondje opblijven drinken we thee en kijken we oude foto’s.
Als we bij de serie verjaardagsfoto’s komen, vraagt mijn dochter: “Mama, waarom loop ik altijd in mijn onderbroek?” Tja…

Deze blog schreef ik naar aanleiding van mijn rol als moeder. Foto en blog zijn uiteraard geplaatst na goedkeuring van de kinderen . 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s