Maak kennis met Ursula en Pysta

Mijn kennismaking met Pysta, was er 1 vol verbazing en verontwaardiging! Ik kende haar nauwelijks, toch bleef ze meteen mee eten, er werd gevraagd of ik even de tafel voor haar wilde dekken. Mijn dochter was 2,5 jaar en Pysta was haar beste vriendin, ze at met ons mee, bleef logeren & ging mee op vakantie. Pysta was overal. Hoewel Pysta altijd bij ons was kende ik haar nauwelijks, ik heb haar zelfs nog nooit gezien. Pysta was een fantasievriendin. Ook al bestaat ze niet ik ben Pysta erg dankbaar. Pysta was een heuse held, ging overal mee naar toe. Alles wat spannend was… daar was Pysta.

De fantasievriendin verdween langzaam uit ons leven, om plaats te maken voor knuffel Ursula. Net als Pysta is Ursula een echte steun!! Ursula ging mee naar school, tandarts & zwemles. Overal was Ursula; 1e keer naar het  *IGGB Ursula was erbij, naar een nieuwe school samen met Ursula. Iedereen kende mijn dochter & Ursula, zelfs de juffen begroeten eerst mijn dochter en dan Ursula. Als Ursula er niet was betekende dat PANIEK!!

Ursula werd geknuffeld & gekoesterd. (Ook door mij, want wat moest ik als Urs kwijt zou raken.) Langzaam verdween Ursula van de schoolbank in de tas. Nu is Urs zelfs uit de tas, tegenwoordig brengt zij haar dagen vooral in bed door. Zo af en toe gaat ze nog eens mee als iets heel spannend is. Bij spannende dingen gaat Urs nog mee in de tas van mijn dochter en soms ook in die van mij ik vond haar zelfs in mijn werktas op mijn allereerste werkdag bij mijn nieuwe baan, met tranen in mijn ogen haal ik  Ursula uit mijn tas en heb haar snel weer erin gestopt enorm blij met dit gebaar van mijn dochter.
Elke avond is het steevast: “Mama waar is Urs”? en kruip ik onder het bed om haar er weer in te leggen.
Mijn dochter zei vanavond: “Mama, Urs heeft mij altijd zo goed geholpen, fijn he!!!”

“Ja hé Meis, Urs is een echte steun en toeverlaat”

*IGGB intensieve groeps & gezinsbegeleiding

Deze blog schreef ik naar aanleiding van mijn rol als moeder. Foto en blog zijn uiteraard geplaatst na goedkeuring van de kinderen . 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s