Op zoek naar kleine successen!

i-am-grateful

Opvoeden met een diagnose vraagt ontzettend veel energie, creativiteit, positiviteit & vooral geduld. Soms zijn alle 4 ver te zoeken, en zijn de dagen lang en slopend. Ooit kreeg ik van een hulpverlener een gouden tip. Zij confronteerde mij met mezelf en vertelde: “je legt de lat veel te hoog, wees blij met kleine successen en zie vooral de dingen die wel goed gaan want die zijn er genoeg”. Ze spoorde me aan om een dagboek bij te gaan houden, te focussen op positieve dingen.


In alle ijver ben ik aan de slag gegaan. Het zoeken naar successen ook al zijn ze maar klein geeft als resultaat dat je mindset positiever is. Gek genoeg ga je ook positieve situaties creëren want je moet natuurlijk ook iets opschrijven aan het einde van de dag. Deze flow heeft me toentertijd veel gebracht maar helaas beland je vaak toch weer in een negatieve spiraal dan is er weer zo’n dag vol strijd en hectiek en begint het piekeren of je als ouder wel goed genoeg je best doet. Gevoel van falen neemt toe wat resulteert in een daling in je energie en vooral je geduld. Op een van de dieptepunten bedacht ik me dat er drastisch iets moest veranderen.
Ik wilde weer terug naar dat moment waarop ik kon genieten van de kleine dingen, die ene lach, de kroel voor het slapen gaan, of het briefje wat op mijn kussen lag; “mama jij bent de allerliefste”. Ik wil me niet focussen op de negatieve dingen zoals de boze buien, de afwijzing en moeilijke momenten. Ik wil me richten op de klein successen en kleine geluk momenten. Ik wil dankbaar zijn voor alles wat we al hebben bereikt en hoe ver we gekomen zijn. Hoe zwaar het soms ook is, ik wil stil staan bij ik heb en daar dankbaar voor zijn want de sleutel naar geluk is reflectie en dankbaarheid.

-Every day looking for tiny successes-

Life is made up of small pleasures. Happiness is made up of those tiny successes. The bigoted come too infrequently. And if you don’t collect all these tiny successes, the big ones don’t really mean anything’ -Norman Lear-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s