Geen Fratsen dat scheelt

Soms zou ik er alles voor over hebben. Een dag zonder fratsen, geen gedoe! Een dag zonder onverwachtse dingen waar je geen energie voor hebt, zonder gekkigheid, of overprikkeling.

Er zijn van die dagen, dan zijn er teveel fratsen, te veel gedoe en onrust. Vaak hebben we op dit soort dagen te maken met emoties als boosheid, woede en frustratie. Boosheid ontstaat meestal uit overprikkeling, je ziet het niet aankomen, soms wel, maar dan ben je al te laat. Dit ontstaat meestal op de meest onhandigste momenten, vol schoolplein, of overvolle supermarkt. Het vervelende is vaak dat we achteraf zeggen dit hadden we kunnen weten, geen structuur, duidelijkheid in combinatie met overprikkeling dat gaat nooit goed. Helaas hebben ik deze wijsheid altijd achteraf en bijna nooit vooraf.

Vaak voor 7.30 uur hebben wij al te maken met de eerste “woedefratsen”, en ik zeg eerlijk, met mijn haar nog in de war en mijn ogen nauwelijks open ben ik niet altijd klaar om adequaat met deze boosheid om te gaan. Er zijn ochtenden dan is je hele dag energie al verspilt en dan moet je nog gaan werken, de dag moet nog beginnen!! Regelmatig denk ik, kan het nou nooit eens normaal?

Gelukkig zijn er ook fratsen waar je nog om kan lachen, fratsen die je onthoudt en waar je regelmatig met elkaar om gniffelt, weet je nog toen? We vergeten nooit het moment dat onze dochter ineens zwaaiend op het dak van de schuur zat. Ze haar hele kamer inhoud geheel op de gang zet, met de mededeling het is zo druk in mijn kamer mama! Of die keer dat ze in een zeer dure beddenzaak met een aanloop in een bed duikt, waarop ik me vreselijk verontschuldig bij de enorm boze verkoopster. Dit soort fratsen en gekkigheid kan achteraf nog wel zorgen voor hilariteit.

Maar opvoeden met autisme is voornamelijk topsport, genoeg energie hebben en in topvorm zijn. Je hoofd boven water houden, zwemmen maar… vooral niet opgeven.

Eerlijk is eerlijk, dit lukt me niet altijd, soms ben ik futloos en is de energie ver te zoeken, kan ik maar moeilijk mijn hoofd boven water houden. Er zijn er van die dagen, dat ik denk, C1000 was zo gek nog niet. Geen fratsen, dat scheelt echt een hele boel!!

(al was het maar voor 1 dag )

-Geen fratsen dat scheelt-

Deze blog schreef ik naar aanleiding van mijn rol als moeder. Foto en blog zijn uiteraard geplaatst na goedkeuring van de kinderen . 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s