Vooruit dan maar ..

“Mama, mag de tweeling hier logeren”? Mijn dochter belt me giechelt en zeer enthousiast op. Terwijl mijn vriendin een wijntje in schenkt en ik wacht omdat mijn zoon met zijn vriend zijn Netflix serie af wil kijken wanneer ik hem ophaal. Ik hoor mezelf stellig en uiterst consequent zeggen ” nee, het is al laat, we hebben er niet op gerekend”. Een half uur later staan de dames luid lachend hun luchtbed op te pompen, mijn jongste zoon leest nog een Duck terwijl hij moet slapen. Ondanks de afspraak we kopen deze maand geen kleding meer bestel ik voor het slapen gaan nog snel even een zomer jas online voor mijn dochter.

Veel te laat lig ik in bed en hoor ik de meiden op de achtergrond giechelen, zoals vaker vraag ik me af…. ben ik wel die consequente correcte moeder?

Deze vraag brengt me terug bij een gesprekje eerder deze week. Terwijl mijn dochter tijdens het eerste uur vrij samen met mij aan de koffie zit neemt ze een conflict met me door wat op school heeft plaatsgevonden. Samen bespreken we wat de oorzaak van het conflict is en wat de rol van mijn dochter hier in is. “Mama stelt ze vragend”. “Eigenlijk is het raar, sommige meiden durven dit niet tegen hun moeder te zeggen en ik zeg dit “gewoon” tegen jou”. “Ik denk dat het komt dat jij dingen nooit echt erg vindt, en er met ons over praat” verteld ze weifelend.

De meiden giechelen nog steeds en hebben de grootste lol, mijn zoon is inmiddels in slaap gevallen, en met een glimlach zet ik mijn nachtlampje uit. In het donker van de nacht besef ik me, ik ben dan niet altijd die consequent en uiterst correcte moeder maar het feit dat je alles tegen elkaar kunt zeggen, er vertrouwen en een hoog giechel gehalte is vind ik geloof ik minstens zo belangrijk.

Deze blog schreef ik naar aanleiding van mijn rol als moeder. Foto en blog zijn uiteraard geplaatst na goedkeuring van de kinderen . 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s