Rennen van geluk

Zon, slippers, werken in de tuin, deze lente dag kan niet meer stuk. Dit zijn van die dagen dat je zin krijgt in de zomer en het teenslipper-effect je een positief gevoel geeft. Na een enorme rot tijd, scheiding en knokken voor je geluk is deze warme lente zon meer dan welkom. Tot ik op mijn horloge kijk en besef dat mijn zoon ieder moment opgehaald moet worden na zijn scouting avontuur.

Terwijl ik uitgeblust en buiten adem neer plof op het bankje bij de scouting, blij dat ik in alle haast toch nog op tijd ben hoor ik “Hoi” naast me. Een charmante man komt naast me zitten. Shit kan ik alleen maar denken… in alle haast ben ik vertrokken zonder mijn handen te wassen, met zwarte handen en het gras nog tussen mijn tenen begroet ik hem met een verlegen glimlach.  We kennen elkaar van vroeger en raken in gesprek. Ik ben niet zo van de verplichte contacten en al helemaal niet op een dag als deze.. maar verrassend genoeg belanden we in een bijzonder gesprek. In alle jaren dat we elkaar niet gezien hebben is er veel gepasseerd en kwetsbaar verteld hij me over zijn scheidingen en zijn ziekte die hem lichamelijk beperkt. Ik vergeet alles om me heen en ben ontroert door zijn openheid. Hij is ziek, en zal niet beter worden en het verwonderd me dat hij juist zo positief is. We nemen afscheid en op dat moment besef ik me.. DIT IS HEM. Een gevoel van vastberadenheid overvalt me terwijl de twijfel me stilletjes toespreekt..  net gescheiden, rustig aan, niemand zit te wachten op een gescheiden vrouw met een zorg intensief gezin. De dagen erna blijft de vastberadenheid en ons gesprek laat me niet los… het blijft me verwonderen.  Ik besluit hem via een bericht te laten weten dat ik enorm veel respect voor hem heb en we raken vaker en meer in contact.  Het gevoel dat dit hem is blijft… maar de grote vraag HOE blijft bestaan.

De enorme kwetsbaarheid die de scheiding heeft achtergelaten, sluimert nog steeds door. Alhoewel ik werk aan zelfvertrouwen, daadkracht en zelfcompassie in mijn wekelijkse therapie sessies, blijft de onzekerheid en angst hardnekkig. Onze gesprekken  blijven bijzonder, zijn ziekte aanwezig en mijn speciale gezin blijft zijn aandacht vragen. Toch weten we tussen alles door ons eigen pad te bewandelen en waar ik regelmatig vanuit mijn onzekerheid en alle hectiek snikkend vraag.. weet je zeker dat je dit wil.. je kunt nu nog wegrennen, kijkt hij me liefdevol aan en zegt: “lieverd ik blijf bij je.. al zou ik weg willen rennen, heb jij even geluk dat ik dit niet meer kan”

Nu bijna twee jaar later is het gevoel dit is Hem er nog steeds, de HOE vraag is meer op de achtergrond geraakt welke heeft plaatsgemaakt voor vertrouwen in de toekomst. De hectiek is er nog , maar deze is door hem liefdevol omarmt en als bonus voegt hij er een dosis gezonde humor aan toe. Ondanks de hectiek, de sluimerende ziekte en onze bagage uit het verleden is het enorm waardevol te ervaren wat echte liefde en een positieve flow met je doet. Het laat ons stralen en inzien dat problemen eigenlijk kansen zijn,  want rennen gaat inderdaad niet meer…. hebben wij even geluk.

Kwetsbaarheid begint met moed. Moed om er te zijn en jezelf te laten zien.

4 gedachtes over “Rennen van geluk

    • Wat lief Denise !! Hij spiegelt inderdaad, mooi verwoord. Denk dat jij ook van de openheid bent! Daardoor vind ik jou juist zo’n mooi mens. Liefs Mir

      Like

  1. Normaal gesproken ben ik niet van de “reacties” althans niet zo snel ergens een reactie opgeven. Wat omschrijf jij je gedachten mooi. En bepaalde punten zijn heel herkenbaar. Ik wou dat ik dat zo mooi kon je gedachten zo duidelijk op papier zetten. Veel geluk jullie samen!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s