Passievol vaderschap

Het dorpslokaal hangt vol met slingers, is goed gevuld met gezelligheid. De sfeer is prima en de jarige staalt in aanwezigheid van al zijn vrienden en familie. Er staat een man bij de bar volop te genieten, zijn grijze haar staat hem uitstekend en hij geeft me een krachtige hand. “U moet de vader van de jarige zijn” vraag ik hem? “We waren er jong bij” zegt hij vol trots. “Bewust hoor” verteld hij mij vol passie, “dit soort momenten wilde we graag nog meemaken”. “Het is niet niks als je zoon 50 wordt” en met een liefdevolle blik kijkt hij ook even naar zijn dochter. Deze man straalt van geluk, wat hem een zeer mooi mens maakt. De broodjes kroket en frikandel staan op tafel en iedereen is inmiddels op de foto geweest met een zelfgemaakte lijst. De polonaise wordt ingezet en opa en oma dansen vrolijk mee. Het lijkt een gewoon feestje, zo in het dorpslokaal aan de dijk. Toch is er iets bijzonders, iets wat me aan het denken zet en maakt dat ik vol bewondering geniet van alle mensen om me heen.

De jarige job heeft 2 prachtige dochters, allebei mooi lang blond haar en ze stralen allebei, wat ze tot mooie meiden maakt. De manier waarop vader met zijn dochters omgaat is bijzonder; passievol vaderschap, trotsheid en volop liefde. De manier hoe hij naar zijn vrouw glimlacht laat zien dat hij naar haar even liefdevol is. Stuk voor stuk mooie mensen die een puurheid uitstralen. Puurheid van geluk en mooi mens zijn. Wanneer ik zijn ouders samen zie terwijl hij zijn cadeau uitpakt zie ik meteen waar deze puurheid vandaan komt. Deze mensen zijn enorm liefdevol naar hun zoon die inmiddels al 50 is.

Na het laatste lied nemen we afscheid van de jarige en het waanzinnige feest. Die belangstelling is niks voor mij, maar ik heb wel genoten, fluistert hij na de 3 afscheidszoenen. Dat hij genoten heeft geloof ik zeker met al deze liefdevolle mensen om hem heen, stiekem heb ik ook enorm zitten genieten, wat een bijzondere mensen!

Het is mooi om te zien wat het met je doet wanneer er onvoorwaardelijk van je gehouden wordt. Dit stelt deze vader in staat zijn dochters daardoor enorm liefdevol op te voeden. Waarbij het totaal niet gaat om wat je zegt, maar juist om wat je laat zien, hoe je in het leven staat en of de liefde onvoorwaardelijk is. Een wijze les.. in dit dorpslokaal vol slingers tijdens een wel heel bijzonder feestje.

3 gedachtes over “Passievol vaderschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s