Lieve mama

Lieve mama,  dank je wel dat je mij zo goed begrijpt, dat je altijd voor me klaarstaat en weet wat ik nodig heb. Er is niemand in de hele wereld die snapt hoe ik in elkaar zit, niemand die zo goed weet wat mijn behoeftes zijn. Jij begrijpt me als ik overprikkeld ben en even stoom moet afblazen. Je omarmt me, geeft me veiligheid in een wereld die me niet begrijpt. Je onvoorwaardelijke liefde geeft me kracht om mezelf te zijn in een wereld waarin iedereen zo anders is. Ook al is boos zijn soms het enige wat ik kan, jij blijft geduldig en begripvol, zodat ik rustig kan worden. Dat maakt jou de perfecte moeder voor mij. Lieve mama, ik ben soms anders, en zo speciaal, dat zegt niets over jou als moeder. Let niet teveel op andere moeders, probeer vooral niet te zijn als andere moeders. Jij snapt me dus jij bent de perfecte moeder voor mij.

Ik begrijp je twijfel, ik maak het je soms niet makkelijk. Het is voor mij net zo lastig als voor jou, maar mama, ik wil je zeggen dat je de beste bent. Probeer bij twijfel te denken aan de momenten die we samen hebben, waarin we gieren van het lachen, of dat je me een enorme knuffel geeft omdat je zo trots op me bent of dat we soms samen huilen omdat het zo lastig is. Mama ik ben trots op jou met al je doorzettingsvermogen, je geduld en begrip. Jij begrijpt dat ik een regenboog aan leeftijden in me heb. Dat wat voor mij soms zo moeilijk voor andere heel normaal is. Je zal me nooit afwijzen, of gedrag van mij verwachten wat voor mij nog niet haalbaar is. Het is een zoektocht Mama, ik zie je soms zoeken en twijfelen. Het doet me pijn wanneer je jezelf geen goede moeder vindt. Lieve Mama ik wil deze zoektocht samen met je aangaan. Ik zal blijven aangeven waar mijn grenzen liggen, ook al kan ik dat soms zo lastig onder woorden brengen, maar samen komen we er wel uit. Wanneer jij je eigen gevoel volgt, geef je mij het gevoel dat ik begrepen en geliefd wordt om wie ik ben, niet om wie ik zou moeten zijn.

Allerliefste Mama ..dat is alles wat ik nodig heb, dank je wel.

5 gedachtes over “Lieve mama

  1. Hoe mooi! Ik schreef toevallig ook een gelijkaardige brief aan mijn – blijkbaar – gelijkaardige zoon. Las jij deze brief ook voor aan je kind? Ik deed dat dus en toen gebeurde er iets magisch! Als je het nog niet deed, raad ik het je zeker aan. Dankjewel voor deze inkijk. Fijn om niet alleen te zijn! 💗

    Geliked door 1 persoon

      • Hij begon te huilen, mijn kleintje. Geen idee, had hij, dat ik. Wist wat er in hem om ging. Sinds die dag zijn zijn driftbuien verminderd en gaat hij niet meer ‘slaan’. En kan ik er gewoon ‘zijn’ en hem veilig zijn emoties laten beleven. Echt magisch. Ik gaf hem woorden, een wereld van verschil…

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s