Online shoppen 2.0

In het kader van “leer je kinderen met geld omgaan” vind ik het tijd worden voor kleedgeld. Zakgeld krijgen ze al jaren, maar nu ze ouder worden, mogen ze best een gedeelte van hun winter garderobe zelf online samen stellen. Het gemak van online shoppen is voor de drukke mama van tegenwoordig ook een pre. Met je kinderen uren de winkels afstruinen is af en toe leuk, maar niet te vaak.

De voorwaarden voor kleedgeld worden onder genot van een kop thee goed doorgenomen en mijn dochter gaat direct aan de slag. “Inclusief schoenen, zonder winterjas? dat is wel lastig hoor mama.” Na heel veel gepuzzel en uren online shoppen heeft mijn dochter haar wintervoorraad compleet. Trots laat ze haar items zien, ze heeft het bijzonder goed gedaan. Een combi van merkkleding, goedkopere truien en DR. Martens die passen binnen het budget. Ze is met vlag en wimpel geslaagd. “Mag ik dat ook hoor ik mijn zoon van 12 van boven roepen”? “ja hoor schat probeer het maar uit.”

Een paar weken later heeft niemand het meer over kleedgeld en lees ik mijn jongste zoon voor het slapen voor uit ons nieuwe boek. “Mama vraagt mijn andere zoon door een kiertje van de deur, kom je zo even naar mijn mandje kijken?” “Mandje?” reageer ik, heb echt geen idee waar hij het over heeft. “Ik mocht toch zelf kleding uitkiezen”, reageert hij verbaast. “O ja helemaal vergeten. Ik kom zo bij je” en hij duikt met zijn iPad zijn kamer weer in. Ik pak het boek weer en lees verder. “Mama’ zegt mijn zoon als we klaar zijn met lezen. “Volgens mij heb jij hoe heet dat ook al weer… o ja oldtimer, Was je het echt vergeten?” Stiekem moet ik lachen “denk dat je alzheimer bedoeld, nee schat daar ben ik veel te jong voor.” Ik geef hem een dikke knuffel slaap lekker.

“Ben je klaar om je mandje te laten zien” vraag ik en duik knus bij mijn zoon op bed. Samen bekijken we zijn winkelmand stoer laat hij mij 2 truien zien, “hoe vindt je ze mama? Ik heb ook nog twee jassen en een zonnebril. Oké” reageer ik twijfelachtig, “dat was het?” Verbaasd over de 4 winter items en een zonnebril “ik hoop dat je het niet te duur vind” vraagt hij voorzichtig en laat me de prijs van zijn winter garderobe zien van 1000.48 euro totaal. “WATTTTTT” roep ik iets harder dan de bedoeling is, en daarmee staat dochterlief inclusief de zoon die al op bed lag om ons heen. “Wat is er aan de hand’ roepen ze nieuwsgierig. “Ohhh niets jullie broer heeft zijn wintervoorraad klaar. 4 items inclusief een zonnebril voor iets meer dan 1000 euro. JA HOOR en ik moest het met 150 euro doen reageert dochter verbouwereerd” en ze begint hard te lachen. “Staat je vast heel cool die zonnebril in de winter. Dan heb ik een coole broer en hele skire oldtimer mama”

De perfecte shop plek online voor moeder en kind? Kijk eens bij de Grocery-Store. https://www.grocery-store.nl

Deze blog schreef ik naar aanleiding van mijn rol als moeder. Foto en blog zijn uiteraard geplaatst na goedkeuring van de kinderen . 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s