Het plan

De zon schijnt en de koude ice-tea doet goed wanneer zelfs mijn slippers geen verkoeling geven. We zitten op een vol terras en hebben elkaar lang niet gesproken. Haar lange krullen vangen het briesje wind. Samen met haar intense betrokkenheid doet dit me beseffen wat een mooi mens ze eigenlijk is. “Waarom heb je nooit om hulp gevraagd Mir”? Vraagt ze me nadat we de afgelopen 2 jaar en de scheiding laten passeren

Het raakt me en doet me beseffen dat dit is wat ik had moeten doen.

Ze legt een hand op mijn knie, “ik had je geholpen. We hadden samen kunnen vechten. We hadden zo veel sterker kunnen staan. Ik vind het verdrietig dat je het alleen hebt gedaan”. Ik voel de tranen prikken, even kan het me niks schelen dat we op een vol terras zitten. Ik schuif achter in mijn stoel en laat het allemaal op me in werken hoe het had kunnen zijn. “Mir, we kunnen dit nog steeds, ik was er toen niet voor je maar wil er nu wel voor je zijn. Laten we dit samen doen”? Ik kan alleen maar knikken, de tranen lopen inmiddels over mijn gezicht. “Ik wil je iets vragen” zegt ze ferm, “ik geloof dat er een plan voor je klaarligt. Stel dat God aan het werk gaat en dit plan inhoudt dat jij en de vader van je kinderen weer samen zijn, zou je dat doen”? “Tuurlijk” zeg ik.. als dit Zijn bedoeling is. en ik schrik van mijn eigen antwoord vooral de snelheid ervan. “Dit betekend ook iets voor jou en je vriend, hoelang zijn jullie nu samen”? “Inmiddels 2 jaar alweer” zeg ik en ik merk dat mijn stem wegvaagt door alle emotie.

Zullen we dit samen doen”?

“Zullen we dit samen doen”? Vraagt ze en kijkt me liefdevol aan. “Wat ben je toch een mooi mens” zeg ik terwijl ik haar een klopje op haar knie geef. “Ik ben alleen maar de boodschapper, jij weet net zo goed als ik waar dit vandaan komt” zegt ze terwijl ze me een knipoog geeft. We nemen afscheid met een dikke knuffel. Die avond heb ik de kinderen naar hun vader gebracht en weet ik dat bij thuiskomst mijn vriend op mij zit te wachten.

Inmiddels lopen de tranen over mijn wangen en weet ik dat ik mijn “tuurlijk” met hem moet delen.

Inmiddels lopen de tranen over mijn wangen en weet ik dat ik mijn “tuurlijk” met hem moet delen. Bij binnenkomst ziet hij mijn emotie en geeft een dikke omhelzing. Hij zet de waterkoker aan en komt later naast me zitten met twee koppen thee. “Zo” zegt hij terwijl hij zijn pet af zet, “vertel eens”? “Ik wil even iets met je delen” en ik vertel hem hetgeen vanmorgen gebeurde. De “tuurlijk” en het feit dat ik geloof dat er een plan is. Wat dat plan inhoudt geen idee, maar ga er maar vanuit dat het bijzonder mooi is. God heeft ons geluk voor ogen, hij zal ons een hoopvolle toekomst geven. “Ik weet niet hoe het gaat lopen, maar als God mij vraagt het dierbaarste wat ik heb los te laten om uiteindelijk iets moois te creëren zou ik dat doen.

Weet je waarom” snik ik.. “omdat hij dat ook voor mij heeft gedaan”.

Weet je waarom” snik ik.. “omdat Hij dat ook voor mij heeft gedaan”. Inmiddels lopen de tranen ook over zijn wangen. “Wat mooi” snikt hij, door zijn gelovige opvoeding begrijpt hij al langer wat  ik bedoel als ik over God praat, maar ik zie aan hem dat dit nu pas echt binnenkomt. “Je puurheid raakt je me Mir, ik ben bereid je los te laten. Waarom?….omdat ik ontzettend veel van je hou en er van uitga dat het wel goed komt met ons. Uit liefde zou ik je kunnen loslaten. Alleen omdat ik weet dat Als God voor jou zorgt hij dat ook voor mij doet”. De rest van de avond kunnen we alleen maar huilen en beseffen hoe lastig en tegelijk hoe bijzonder dit is. We gaan samen op reis, de bestemming weten we nog niet maar we weten dat het bijzonder mooi zal zijn.

Er ligt een plan een mooi plan. Hoe het er uit gaat zien weet niemand. Wij zien alleen de achterkant van het borduurwerk, grote chaos van door elkaar geknoopte draaien. Tuurlijk denk ik ….hoe moet het dan allemaal, maar ik weet ik ook dat tussen alle chaos de voorkant van het borduurwerk prachtig en bovenverwachting mooi wordt.

Wordt vervolgd ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s