Mama met slechte WiFi

In het kader van een nieuw jaar wat voelt als een nieuwe start dacht ik  in januari 2018 na over het komende jaar. In de tijd van tegenwoordig moet alles snel, gisteren af en moeders zijn naast hun moedershap vooral ook woest aantrekkelijk, gaan alle feestjes af, drinken veel wijn, hebben last van een tinder-arm en zijn altijd Instagram waardig. Buiten dat ik veel te introvert ben voor al dit hoge ‘perfecte feestjes gehalte’ zou mijn garderobe het niet toelaten om er altijd perfect en tip top uit te zien.

Ik nam mezelf in 2018 juist meer voor om tijd te nemen voor mezelf mijn kinderen en vriend en vooral te vertragen. Niet mee te gaan in de drukte van alle dag. Doen waar je zin in hebt. Totaal niet insta-waardig want dit heeft bij mij in 2018 geresulteerd in veel huispakken, joggings en sweaters, minder make-up, stapels boeken en veel Netflix. Heerlijke gesprekken met mijn kinderen en samen zijn zonder dat iets moet. Bezinnen, reflecteren en vooral veel vertraag-tijd in kleding die lekker zit.

Nu 2019 gestart is, neem ik me hetzelfde voor, in het verlengde van vertragen ga ik minder werken, andere baan nog meer tijd voor iedereen die me lief is en vooral voortzetten waar ik in 2018 mee begonnen ben. Zelfs de Flow kopte in 2018 met ‘neem de tijd voor vertraagtijd’ Goed bezig, al dacht ik het zelf, al denkt mijn jongste zoon daar anders over. Terwijl we samen een boek lezen raken we onverhoopt in gesprek.

“Ik zou wel eens een mama willen zonder vertraging” reageert mijn zoon op mijn vraag wat zou je in 2019 aan je moeder willen veranderen. “Die moet je even uitleggen” reageer ik verbaasd. “Nou” zegt mijn zoon ferm;  “het lijkt wel alsof jij storing hebt. Als ik iets aan je vraag dan duurt het altijd even voordat je reageert. Alsof er slechte wifi is of vertraging op de lijn”. “Oké” reageer ik zo pedagogisch mogelijk. “Dus je zou willen dat ik meteen antwoord geef als je iets vraagt”. “Ja mama, jij zit altijd met je neus in je app of de snap”. “Oké dus minder op mijn telefoon en meteen reageren als je iets vraagt” En als ik dan met iets belangrijks bezig ben en dat eerst even af wil maken, zoals een bericht, bankier, of boodschappensessie”? Vraag ik mezelf hardop af. “Het wil niet zeggen dat je de vraag niet gehoord heb, maar ik wil me even focussen op waar ik mee bezig ben. Maar je hebt gelijk hoor jongen, ik zal zorgen voor minder vertraging op de lijn en betere WiFi” zeg ik glimlachend.

Hij duikt weer in zijn Duck en ik sla mijn boek weer open. “Oja mama”, en hij kijkt op uit zijn Duck.. “nog iets,  kun je ook iets vaker gewone kleren aandoen?  Niet altijd een joggingsbroek”?

Daar gaan mijn goede voornemens ..2019 wordt een Hip vertraag jaar met minder sweaters & betere WiFi wie weet word ik dan ook eens insta- waardig.

HAPPY NEW YEAR

Deze blog schreef ik naar aanleiding van mijn rol als moeder. Foto en blog zijn uiteraard geplaatst na goedkeuring van de kinderen . 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s