6 fitmom’s 3 organicmom’s & 7 fashion moeders.

Het is weekend ik lig nog in bed. Om nog even heerlijk te genieten van het vrij zijn, pak ik mijn telefoon en open insta en Facebook. Heerlijk scrollen en zien wat andere doen. Mijn jongste logeert naast mij en zie ik hetzelfde doen. Ik ben nog geen 3 minuten online of ik zie alweer 6 fitmom’s die voornamelijk filmpjes in een trainingspakje presenteren. 3 organicmom’s die hun fantastische verse groene maaltijden laten zien en 7 fashionmoeder die met hun altijd perfecte uiterlijk staan te stralen op een hip feestje. 

Ik doe echt iets verkeerd volgens mij?  Trek mijn dekens over mijn hoofd en probeer verder te slapen. Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik moet mezelf altijd even streng toespreken op dat soort momenten. Ik ben alles behalve fit absoluut geen organicmam en sta gerust zonder mascara met huispak in de supermarkt. Maar ik ben oké zoals ik ben, sport niet, eet wel eens pizza, woon klein, heb niet veel en het gras lijkt echt alleen maar groener aan de overkant. We zijn gelukkig daar gaat het om.

Waar ik ook inmiddels gelukkig mee ben, is mijn slaapplek. Ik slaap al een jaar op zolder. Geen ideale VT wonen slaapkamer met inloopkast en extra badkamer, maar je moet wat met 3 pubers en een klein huis, je gunt ze toch ook alle 3 een eigen kamer. Inmiddels heb ik alle voordelen  van op zolder slapen gevonden en is het koud maar knus slapen onder de schuine daken. Als het regent waait het naar binnen en voelt het als Kamperen. Inmiddels logeert er regelmatig iemand naast mij, want op zolder slaapt zo fijn! (Of ze vinden het zielig dat ik alleen in de kou moet kamperen).

Naast het knusse geheel is er toch 1 nadeel.  Het is bizar gehorig en toevallig is ons dak de favoriet vergaderplek voor de kauwen die elke ochtend samenkomen. De vergaderingen gaan er hard aan toe waarbij iedereen vecht en op en neer springt om het hoogste woord. Net wanneer ik verder wil slapen na mijn online scrollen, krijsen de kauwen alsof het huis in brand staat. Gefrustreerd open ik het kiepraam naast mijn bed en spreek ze streng toe. Geschrokken vliegen ze weg waarna ik mijn kussens glad trek en tegen mijn zoon zeg “kijk zo doe je dat”. Twee tellen later is het hele gezelschap weer bij elkaar om de vergadering voort te zetten met enige frustratie trek mijn dekens tot over mijn oren. “Wacht maar mama” mijn zoon opent het kiepraam “jongens “ zegt hij “ik wil alleen even zeggen dat het bij de buren all inclusive is”. De kauwen maken heel veel kabaal en vliegen weg. Mijn jongste trekt zijn kussens glad en gaat naast me liggen. Hij kijkt me trots aan en zegt: “zie je wel mama, het gras is altijd groener bij de buren”

Ik denk dat ik vandaag ga sporten. Een Groene verse maaltijd maak en geen huispak maar een ultra hippe outfit aandoe met mascara!

Foto: Lisa Brons

Deze blog schreef ik naar aanleiding van mijn rol als moeder. Foto en blog zijn uiteraard geplaatst na goedkeuring van de kinderen . 

Een gedachte over “6 fitmom’s 3 organicmom’s & 7 fashion moeders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s