Mooiste cadeau ooit.

Lactose intolerantie. Ik hoor het de arts nog zeggen door de telefoon. Koemelkallergie dus, ik zou peptie kunnen voorschrijven of geeft u borstvoeding? Omdat het laatste het geval was moest ik zelf op dieet. Geen melk meer en als ik zou willen kon een diëtist of een lactatiedeskundige me op weg helpen met adviezen. Ze wenst me een goedemiddag en ik blijf nog even verbouwereerd zitten.

Dat verklaard alle krampen en nachten lang wakker met een huilend kind. Inmiddels is de jongste 4 maanden de oudste net 2 jaar, na nachten ijsberen heb ik heel Artis wel gezien en is een goede nacht slaap meer dan welkom. Vol goede moed start ik resoluut met het elimineren van melk. Borstvoedend Nederland is vast heel blij met mij want op het “tietenspreekuur” van de lactatie JV kreeg ik zelfs een tietendropje. Om je een hart onder de riem te steken. Of in dit geval een drop in de vorm van een tiet. “Kijk je wel uit dat je niet zwanger raakt” riep ze gekscherend en lachend liep ik de deur uit. Tja .. daar had ik helemaal niet meer aan gedacht door alle commotie van de laatste tijd. Na een korte file besluit ik snel even een boodschap te doen en meteen een test te halen. Je weet maar nooit. Na een week kom ik de test tegen in de boodschappentas en duik meteen de wc in. Ik weet niet hoe lang ik op het toilet heb gezeten maar dit was echt mijn moeilijkste en langste bezoek ooit.

ZWANGER ik bleef naar het streepje staren alsof het vanzelf zou verdwijnen. Help hoe ga ik dit doen? Met tranen zat ik bij de verloskundige die me vertelde dat ik nu echt moest stoppen met borstvoeding nu ik zwanger was. Na alle ijsbeer nachten lag ik nu wakker van alle beren op de weg, alles leek onmogelijk. 6 maanden later lag ik met harde buiken bij de verloskundige. “Ik denk dat dit kind je iets wil zeggen”, zei ze voorzichtig. Hij wil even laten weten dat hij er is. “Ga jij eens rustig aan doen en genieten van je zwangerschap Meis”. Het raakt me en maakt dat ik me niet echt beter voel als moeder in spe. Waarom kon ik niet gewoon genieten en me overgeven aan de zwangerschap. Een kerstkindje notabele hoe bijzonder kon het zijn!

“Je moet plat” zei de verloskundige na de volgende controle, “je fietst naar huis gaat liggen en dat ga je zoveel mogelijk doen”. Nu moest ik me wel overgeven en vreemd genoeg genoot jij maar ook ik ervan. Ik heb je nog nooit zo goed voelen bewegen en stiekem begon ik toch te genieten van het prille leven. “Hij heeft je gewoon stil gezet” zei de verloskundige na de bevalling, hierdoor heb je toch kunnen genieten van je zwangerschap.

Bijzonder wat je met me deed sinds je er was. Hoeveel zorgen er ook waren binnen ons gezin, en die waren er veel. Jij straalde zo veel rust uit. Het duurde lang voordat je ging praten maar toen je dat eenmaal deed heb je me zo veel laten lachen tot ik pijn in mijn buik had en soms mijn zorgen kon vergeten. Je aait door me haar als je ziet dat ik het moeilijk heb en vraagt regelmatig “hoe is het mama”. Iedereen die ons gezin kent weet hoe enorm welkom deze momenten zijn. Jij laat me voelen dat ik een goede moeder ben. Jij hebt me al zoveel gegeven dat ik wel weet waarom jij onverwachts in ons leven kwam. Alle nachten die vol met beren waren zijn nu nachten waarin ik trots naar je staar in het maanlicht. Wat hou ik ontzettend veel van je. Jij bent echt een geschenk uit de hemel. Het mooiste cadeau ooit.

Dingen gebeuren nooit zomaar. Alles heeft een plan hoe moeilijk en onmogelijk het soms ook lijkt. Hou vol.

foto: Lisa Brons

Een gedachte over “Mooiste cadeau ooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s