“Nieke Plas zou nooit in haar pyjama bij school staan mama”,

De zweetdruppels lopen langs mijn hoofd, wanneer ik het strijkijzer even neerzet om een slok uit mijn dopper te nemen. De warmte van deze nazomerdag, is zeer welkom maar strijken in de tuin was misschien toch niet zo’n goed idee. Na vandaag ga ik mijn jongste zoon van 11 toch lief vragen of hij niet liever een polo aandoet, T-shirt of trui zijn ook oké. Zijn stapel overhemden in de strijkmand zijn enorm evenals mijn zweet druppels. Mijn oudste dochter ploft met een diepe zucht in de relaxed stoel, haar verkering ploft naast haar.. “waarom is het zo belachelijk warm”. “Fucking warm” valt haar verkering haar bij. Het valt me nog mee dat ze niet vragen of ik het zwembad op wil zetten. De standaard vraag bij zonneschijn, al zou ik er het liefst bijspringen. Strijken is niet echt mijn hobby. Alsof mijn dochter mijn gedachten kan lezen, zegt ze ferm tegen haar verkering: “later ga jij echt wel strijken”. “Hoezo” vraagt hij terecht verbaast. “Nou, je denkt toch niet dat ik elke week ga strijken, ik heb wel wat beters te doen”. “Denk je dat Travis en kylie de strijk doen? ” vraagt hij terecht om onder zijn zojuist toebedeelde taak uit te komen. “Nee joh” schreeuwt mijn dochter, “weet je hoe rijk die zijn, die hebben echt wel een strijkhulp, was hulp een schoonmaakster en een nanny”. “Als ik  later een kind heb ga ik het trouwens echt wel opvoeden hoor” “Ik wil echt niet zo’n krijsend kind wat niet luistert, het moet gewoon luisteren en komen als ik roep. Mijn kind mag geen telefoon, niet op sociale media en trouwens in het park met al die hang lui mag hij ook niet komen” somt mijn dochter op. “Mijn kind moet echt wel stoer zijn, ik wil niet zo’n softie” zegt de verkering. “Ik wil dat hij op een sport zit en zijn eigen geld verdient, hij moet wel met geld om kunnen gaan” vult mijn dochter aan.

Ik veeg nog een zweetdruppel van mijn hoofd, en ik mijmer terug naar de tijd dat ik met een dikke buik de rompertjes stond te strijken, en nadacht over hoe ik mijn moeder rol zou invullen. Niet wetende dat ik over mijn moeder rol nog heel wat zou gaan nadenken, piekeren en twijfelen de komende 15 jaar. Meestal dacht ik na, soms piekerde ik en de twijfel hing daar zo’n beetje tussen in. Soms was het alles tegelijk en niet perse in een logische verklaarbare volgorde. Voeg daar nog een flinke dosis vermoeidheid aan toe en je hebt een koffie verslaafde moeder met wallen tot op haar knieën, die zich vooral af vraagt of ze een goede moeder is, soms in pyjama bij school verschijnt en tot de ontdekking komt dat de werkelijkheid toch echt anders is dan de dromen tijdens het de baby rompertjes strijken. (Ik heb daarna nooit meer ondergoed staan strijken, zou niet weten waar ik de tijd nu vandaan zou moeten halen)

“Ik wil een Meisje en dan een jongen” zegt mijn dochter en doet haar haar nonchalant  in een staart. Ondanks mijn romper mijmering  ben ik gelukkig weer twee overhemden verder, nog 10 te gaan. “Ik zou mijn kinderen trouwens echt niet zo’n idiote naam geven, jij hebt me echt een belachelijke naam gegeven mama, hoe kon je dat eigenlijk doen? Ik ga het echt allemaal anders doen” verzucht mijn dochter.  “Nienke Plas dat is pas een echt toffe moeder, die doet tenminste leuke dingen met haar zoon en Frankie Dean. Leuke naam en hij ziet er altijd piekfijn uit. Nieke haalt haar zoon altijd op tijd uit school en ziet er dan perfect uit. Nieke  Plas zou nooit in haar pyjama bij school staan mama en strijken doet ze vast ook niet” De bodem van de strijkmand is in zicht, en ik kan het niet laten om toch nog even een vraag te stellen aan deze twee tortelduiven. “Stel je ….krijgt een krijsend kind, die totaal niet luistert en echt een softie is”? “Gatver zegt de verkering”. “Ik zei toch dat ik ging opvoeden mama, reageert mijn dochter en als het toevallig niet luistert dat breng ik het gewoon jankend bij jou, samen met de was. Kun je meteen mijn strijk doen..”

 Deze blog schreef ik naar aanleiding van mijn rol als moeder. Foto en blog zijn uiteraard geplaatst na goedkeuring van de kinderen . 

 

 

Een gedachte over ““Nieke Plas zou nooit in haar pyjama bij school staan mama”,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s