Dat heb ik maar weer mooi gefixt !!

Vorig jaar was er ineens fix in huis. Dan hebben we het niet over vicks wat je smeert met de R in de maand, maar over fix als in bijna verkering. De fix zorgt voor nogal wat roering. Zo is ons hele huis ineens spik en span, wordt er vaker, vooral heeeeel lang gedoucht, tanden worden spontaan gepoetst en “waag het niet om in je pyjama iets af te komen geven op school mama.. dan sta ik echt voor gek.”

Samen hebben we uren lange gesprekken over jongens en verliefd zijn. Over vroeger en nu en over fix. Toch best leuk die fix en van mij mag hij nog wel even blijven. Het zorgt voor veel vlinders en veel gezelligheid in huis. Vooral een opgeruimd huis, want … Wat als de fix (bijna verkering) ineens voor de deur staat.

Regelmatig Gaat dochterlief als een wervelwind met haar fix opruim woede door het huis, kamers worden gestofzuigd en gedweild. Alle spullen worden in 1 handomdraai van tafel geveegd en in een lege la gedumpt. Regelmatig zoek ik me rot naar paperassen of andere spullen die door de fix zijn opgeruimd, of liever gezegd uit de weg geruimd. Sleutels, schoenen, sjaals allemaal al kwijt geweest. Zo roep Ik al een paar dagen, “jongens waar zijn mijn ringen gebleven, heeft iemand ze gezien”? Heb me suf gezocht. Niet alleen mijn ringen maar mijn hele sieraden doos was trouwens verdwenen, of weg gefixt. Door de drukte van de sint en alle surprisestress was er niet echt veel tijd om er bij stil te staan. Komt vanzelf wel weer een keer terecht dacht ik.

Op sinterklaas avond zit ik met een kop koffie te genieten van het feit dat alle surprise stress over is. Wekenlang eten we op de bank want de tafel is geclaimd door de surprise fabriek. Na mijn laatste slok koffie krijg ik een app van de juf. Bedankt voor de leuke surprise. Wat attent en super lief van de juf dacht ik nog, niet wetende dat ze eigenlijk berichten over een sieraden doos die ook in de surprise zat. Ze vond hem heel mooi, maar kon zich niet voorstellen dat dit een extra cadeau was. Daar was dus mijn sieraden doos, in de surprise van de juf beland. Dit verklaard waarom ik hem nergens kon vinden. Ze nam hem morgen mee naar school om hem aan mijn zoon mee terug te geven.

Die middag zet mijn zoon het doosje gevuld met sieraden pontificaal weer op tafel, “daar is ie weer hoor mama”. En hij rent naar boven want seizoen 7 is uit. Wanneer mijn dochter thuiskomt uit school en standaard roept: “mama ik heb honger ” ziet ze meteen het doosje op tafel staan. “He “zegt ze verbaast.. “hoe kan het nou die was je toch kwijt”. Honger is even vergeten en ik kan het niet laten om hard te lachen wanneer ik haar vertel dat hij spontaan in de surprise van de juf is beland.

“Hoe kan dat nou “?? Vraagt ze verbaast… “tja wat denk je zelf “reageer ik quasi.. “opruimwoede misschien, iets met fix en verlieft zijn”? Met een grote glimlach loopt ze naar boven.. “nou mama” roept ze vanaf de trap “je kan zeggen wat je wil maar in de suprise van de juf … dat heb ik maar weer mooi gefixt “!!