Morgen weer een nieuwe dag.

Nadat de ijskast moeders in de jaren 50-60 ervoor zorgde dat kinderen autistisch werden. Was het in de jaren 80 vooral de loeder-moeder die de gemoederen bezig hield en voor sleutelkinderen zorgden. Na de jaren 90 ontaarde moeder is er nu de curling moeder die haar kinderen voor alles beschermt. Er is zelfs een curling generatie en een curlingssyndroom.

Het is al weer een tijdje stil rondom de moeders. Curling moeders is de laatste die ik gehoord heb.

Terwijl ik met gepaste nieuwsgierigheid wacht op de volgende slechte moeder en ontaarde kinder generatie vraag ik me toch stiekem af? “Waarom toch altijd die moeders die onder een vergrootglas liggen en kritisch worden beoordeeld door de moedermafia” Loeder- vaders of curling-papa’s, halen op de een of andere manier niet de media, en een vadermafia is al helemaal ver te zoeken. Maar dat terzijde.

Het feit dat er zo kritisch naar de moederrol wordt gekeken maakt mij wel eens onzeker. Zeg eerlijk, vaders zijn toch veel liever voor elkaar. Ik ga er van uit dat iedere moeder het beste wil voor haar kind. Je wilt alles behalve een ijskast, ontaarde, curling of een ander soort moeder zijn waar kritiek op is. Iedere moeder wil de perfecte, leukste liefste en geweldige moeder zijn, 9 van de 10 keer zijn we dat ook. Door alle kritiek ga je toch ook kritisch naar jezelf kijken.

Tenminste zo werkt het bij mij. Ben ik ook aan het curlen,? bescherm ik ze te veel? mogen ze wel genoeg falen? fouten maken? op hun bek gaan? Creëer ik applauskinderen? Prijs ik ze teveel ? Soms is de balans ver te zoeken in het tevreden zijn over je moederschap en het streven naar perfectie, het perfecte plaatje.

Als ik naar mezelf kijk zijn wij een echt “buiten de lijntjes gezin” en dat past bij ons. Ik redder me suf, maar perfect zal het nooit worden. Zolang ik daar naar blijf streven word ik zeer ongelukkig. Kinderen vergeten wel eens hun tanden te poetsen. Gaan met twee verschillende sokken naar school. Heb vroeger echt niet elke dag de spenen uitgekookt. Luiers zaten wel eens zo lang om dat ze de grond raakte.

inmiddels geen luiers meer! mijn Kind maakt zijn controler nu schoon met mijn spiksplinternieuwe peperdure gezicht toner, fles leeg, weg geld. Broodtrommel en gymkleren worden wel eens gemist, ja ik draag graag een joggingbroek met mijn haar in een slordige staart en laat in pyjama de hond uit. Als ik dan nog eens een opsomming maak van mijn aanrecht die altijd vol staat, de strijk Die ik blijf uitstellen kon ik er niet meer onderuit.. ik ben een echte chaos-loeder-moeder.

Hoe ik ook mijn best doe, het is nooit perfect, mijn wasmand puilt nog steeds regelmatig uit en standaard denk ik .. oeps vergeten. ‘Mama, koop nou eens sokken’ is inmiddels een bekende slogan bij ons in huis. Met alle enkele sokken in huis kan ik een slinger maken die de hele straat zou versieren. Singels in overvloed, maar paren ver te zoeken. S ‘avonds draai ik nog snel een was, favoriete trui vergeten te wassen, en tja.. die moet toch echt morgen aan. Brooddozen gaan met zeer weinig inspiratie (lees altijd hetzelfde) mee. Eten is standaard te vies, vooral te weinig en nooit in huis.

Maar ik ben vast niet de enige die aan het loederen is, er is zelfs een #loedermoeder hashtag moederaward en voor alle moeders die de hele dag niets anders doen dan Netflixen in hun joggingbroek is er een lijstje met de leukste Loedermoederfilms en series! Als je dan de tijd hebt om als loeder chaosmoeder tussen alle troep door te netflixen. Samen met je curling kinderen in je kloffie zit te loederen op de bank?

Dan hoop dat je op dat moment kan vinden om te genieten van het net niet genoeg moederschap en de dingen die goed gaan. Want ik weet zeker als je de balans opmaakt is het misschien niet het perfecte plaatje. maar perfect genoeg voor vandaag. Morgen is er weer een nieuwe dag voor troep en chaos, en zelfs dat kan ook perfect zijn. Perfect genoeg voor een glimlach en een herinnering in plaats van een schoon aanrecht en perfectie. Want zeg nou zelf, wat wil je dat je kind zich later herinnert, het schone perfecte aanrecht of die dolle dwaze gekke chaos moeder?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s