Vroeger

Mama wat deed jij vroeger toen je jong was?” Vraagt roos spontaan terwijl ik mijn spaghetti opschep en geniet van het eten in de zon. Ik moet even graven in lange termijn geheugen, “het enige wat ik kan bedenken is dat ik dwarsfluit speelde en veel oefenende met mijn vriendin”. Er klinkt een hard gelach aan de overkant van de tafel, “echt mama, was je zo braaf!! WTF mama, ben ik wel echt jou kind” vraagt dochterlief terwijl ze nonchalant extra kaas bij de spaghetti raspt. “Inderdaad” grinnik ik zachtjes, “WTF had ik nooit durven zeggen” Trouwens, mijmer ik in gedachten, alle kracht die jij bezit, daar heb ik toen ik jong was jaren lang naar gezocht”. Je durf en lef wat je laat zien was iets waar ik altijd jaloers op was. De spontaniteit, je puurheid en authenticiteit die jij bezit, daar kon ik alleen maar van dromen. Jij hebt de sleutel tot mogelijkheden die ik altijd kwijt was. Jij hebt toekomst dromen, waar ik niet verder durfde te kijken dan morgen. “Inderdaad we verschillen enorm, “maar ja Meis je bent echt mijn dochter, en wat ben ik trots op je.” Stiekem denk ik dat we helemaal niet zo veel verschillend zijn, tuurlijk, jij bent extrovert en ik introvert, maar ik herken je drive, je doorzettingsvermogen, passie, je authenticiteit. Dat zijn nou juist de dingen die ik met alle geweld heb ingezet om te voorkomen dat je net als ik zou dwarsfluiten met je vriendinnen. Alle respect voor mensen die dwarsfluiten maar het leven bestaat uit veel meer dan muziek spelen en verlegen zijn.

Mijn wens voor jou was; Wees jong, wees jezelf, zoek naar de authenticiteit in jezelf en wees vooral trots op alles wat je bereikt hebt. Met alle kracht heeft deze dwarsfluitende verlegen moeder dat wel voor elkaar gebokst. Daar is pas kracht voor nodig. WTF, inderdaad, misschien lijken we toch wel op elkaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s