Over mij 

Welkom op mijn blog. Als Pedagoog en moeder van 3 schrijf ik sinds 2013 vooral over opvoeden, opgroeien en over mijn zoektocht naar passievol moederschap.

Sinds 2001 ben er werkzaam als pedagoog vooral in Rotterdam en omgeving. In mijn werk ondersteun ik ouders bij het opvoeden. Thuis ben ik vooral moeder die ook wel eens met de handen in het haar zit. Vooral omtrent mijn uitdaging.. alleenstaand opvoeden en inmiddels 3 pubers in huis. Opvoeden met pedagogische kennis helpt enorm, maar het blijft een zoektocht en maatwerk. Ieder kind is anders en zelfs iedere situatie vraagt om een andere aanpak en daarin heb je ook te maken met je eigen bagage en achtergrond. Om hierbij alle ballen in de lucht te houden vraagt om balanceren en balans, wat soms te vergelijken is met topsport. Opvoeden is niet het makkelijkste, maar wel het allerleukste wat er is.

Ik hoop dat je tijdens het lezen van mijn blogs herkenning vind en je minder alleen voelt staan. Stiekem hoop ik ook dat ik een glimlach op je gezicht tover wanneer je na het lezen tot de ontdekking komt dat je eigelijk best een goede moeder bent.

Veel leesplezier

x Mirjam